2014. február 21., péntek

Napi bőrápolási rutinom

Gyorsan összeszedtem,hogy mik azok a bőrápolók,amiket az utóbbi időben napi rendszerességgel használok.
Testápolót csak heti egyszer, illetve szükség szerint szoktam magamra kenni, és erre a célra rendszerint bioboltban vásárolt 100%os, finomítatlan she vajat használok,így se címkét, se csomagolást nem tudok mutatni.

A szememre a L'Occitane Imortelle Prescious Eye Balm nevű krémet használom, ami egy könnyen felszívódó, lágy krém, nálam a réncokat eltűntetni ugyan már nem tudja, de a sötét karikák látványosan enyhültek, és kevésbé száraz a szemem körüli terület a használata óta. Reggel, és este is használom.

Arcra az Yves Rocher anti-age globalt használom, és bizony éjszakára is simán felkenem a nappali krémet. Bár a krém állaga nagyon tömör, és felszívódás után is egy filmszerű bevonaot érzek az arcomon kb fél órán át, azt tapasztaltam, hogy sminkbázis nélkül is nagyon jól fent marad az arcomon a BB krém/alapozó, nem folyik le az egész, mint pl a korábban használt Vichy krémemről.

Este sminklemosás és arctisztítás után a krémek előtt még át szoktam törölni az arcomat vagy az Eveline micelláris arcvízével, vagy a Bobbi Brown alkoholmentes tonikjával.
Az Eveline arcvíz nem rossz,de sminklemosásra teljesen alkalmatlan, nem viszi le a sminket, minimálisan hidratál csak, és szintén filmszerű bevonatot képez a bőrön, viszont nyugtatja a bőrömet. A Bobbi Brown tonikot imádom, kellemes levendula illatú, és hidratál, viszont piszkosul drága :)

Ajakápolás:
A legtutibb,ami bevált az meglepő módon egy mlm-be értékesített cucc volt, a forever livinges ajakbalzsam. Szerencsére mindig van valakinek valami ismerőse, aki épp az évszázad üzletének tartja, és tudok rendelni belőle, mert a kisebesedett ajkakra, kidörzsölt orra a legjobban ez vált be. Emellett az Yves Rocher shea vajas "repair" ajakbalzsamja, és a mézes bio ajakbalzsamja lett a befutó, utóbbinak kézkrém párja is nagy kedvencem. Kézre és lábra nyári hónapokban pedig szintén Yves Rocher krémet használok, a sárga tubusos bioárnikás kéz- és körömápoló krémet.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése